1. Anasayfa
  2. Astsubay Meslek Yüksek Okulları

2024 Astsubay Alımı Bilgilendirmesi

2024 Astsubay Alımı Bilgilendirmesi
Kara Astsubay Meslek Yüksek Okulu, havadan görüntüsü.
0

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Astsubay kademesine her sene olduğu gibi 2024 Astsubay Alımı yapılmaya devam edilecek. 2023 yılında yapılan alımlardan sonra gözler 2024 yılına çevrildi. Kara, Deniz, Hava Kuvvetleri Astsubay için yapılacak alımlar Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılırken, Jandarma Astsubay alımı ise Jandarma Genel Komutanlığı sitesi üzerinden duyurulmaktadır.

Ülkemizin güvenliği ve savunması için milattan öncesine dayanan savunma ve taarruz gücü Türk Silahlı Kuvvetleri’nin önemli unsurlarından olan Astsubay kadrosu, her sene olduğu bu senede bünyesine yeni personeller eklemeye devam edecek. TSK’nın temel taşlarından biri olan ve Subay kadrosundan sonra gelen Astsubaylar, sahada ve karargahlarda görev yaparak, gerek savaşın, çatışmanın bizzat içinde gerekse karargahlarda taktiksel unsurlarda yer alırlar. 2024 astsubay alımları da bu nosyonu taşıyan kişiler arasında yapılmaktadır.

Astsubay MYO Kara 1
Kara Astsubay Meslek Yüksek Okulu, havadan görüntüsü.

Milli Savunma Bakanlığı himayesinde yer alan Kara, Deniz, Hava Kuvvetleri bünyesinde yer alan Astsubaylar ayrıca İçişleri Bakanlığı bünyesinde yer alan Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesinde de yer almaktadır.

Astsubayların görevlerini sıralarsak kısaca şu şekildedir;

Liderlik, Eğitim ve disiplin

Birliklerinde bulunan askerlerin eğitiminde, disiplinlerinde sorumlulukları bulunmaktadır. Askerlerin eğitimini inceleyerek gerekli eğitimlerin verilmesi ve disiplinlerinin sağlanmasında önemli rol oynarlar.

Operasyonel yapıları

TSK personeli olarak komutanlıkların verdiği tüm operasyonel görevleri yerine getirirler. Bu silahlı operasyonların yanı sıra yangın, sel, deprem gibi doğaüstü olaylarda dahil olmak üzere her operasyonda rahatlıkla yer alırlar.

Teknik Beceriler

Astsubaylar, teknisyen statüsünde de yer almaktadır. Elektronik, Mekanik gibi ordunun kullanacağı cihazların tamir/bakım gibi işlemlerini de titizlikle yerine getirmektedir.

YouTube video

2024 Astsubay Alımı ve Başvuru Süreçleri

2024 yılı alımları, yine belirli bir standart ile olmakla beraber her sene değişebilen kurallar ile devam etmektedir. Örneğin en çok sorulan en düşük boy standartı her sene farklılık gösterebilmektedir. Bunun için alımın yapılacağı yılın ilk klavuzuna göre bakarak alımların netliği sağlanmalıdır. Bunun yanında Astsubay alımları yaş, boy, kilo ve sağlığa göre seçilmektedir. Örneğin, renk körlüğü olan biri maalesef alımlarda geçerlilik sağlamamaktadır. Bunun yanında düz taban veya L5, L6 gibi bel eğrilikleri de alımlarda sorun yaşatmaktadır.

2024 Astsubay Alımı Kaç Şekilde Yapılacak?

Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde Astsubay MYO (Liseden sonra 2 yıllık Astsubay Meslek Yüksek Okulu okunarak) ve ASTASAK (sivilde 2 yıllık MYO bitirerek 6 ay yeterlilik alınacak şekilde ) olarak iki şekilde yapılmaktadır.

Milli Savunma Bakanlığı Personel Temin Sitesi için buraya tıklayınız.

İçişleri Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde ise yine Astsubay MYO ve ASEM olarak iki şekilde yapılmaktadır. Sahil güvenlikte aynı şekilde yapılmaktadır.

Jandarma Genel Komutanlığı Personel Temin Sitesi için buraya tıklayınız.

2024 yılı Astsubay alımları Şubat ayı gibi ASTASAK alımları olarak başlayacağını tahmin etmekteyiz.

Resmi Siteler Neledir?

Kara Kuvvetleri Astsubay Meslek Yüksek Okulu – https://www.kkk.tsk.tr/okullar/kkamyo/index.html

Deniz Kuvvetleri Astsubay Meslek Yüksek Okulu – https://damyo.msu.edu.tr/

Hava Kuvvetleri Astsubay Meslek Yüksek Okulu – https://hamyo.msu.edu.tr/

En çok sorulan soru;

Doğrudan Özel Kuvvet olabilir miyim?

Sitemize en çok sorulan sorulardan biri de bordo bere yani Özel Kuvvet doğrudan olabilir miyim? Sorusudur. Geçtiğimiz yıllarda sadece 1 kez olmak üzere özel kuvvetlere doğrudan giriş yapılabilme hakkı tanınmıştı. Ancak şuan böyle bir alım söz konusu olmamakla beraber öncelikle astsubay alımları ile astsubay olunarak daha sonrasında yapılacak olan Özel Kuvvetleri’nin kendi sınavına girerek ve burada başarı sağlanarak Özel Kuvvet olmaya hak kazanılabilmektedir.

2020 Yılı Alım Klavuza göz atmak için tıklayınız.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 2
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 1
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
Paylaş
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir