Askerlik mükellefiyeti altına giren şahıslara, özel kanunlarla Silahlı Kuvvetlere intisabeden ve resmi bir kıyafet taşıyan şahsa denir.
Asker kelimesinin kökeni Arapça dan ESKR kelimesinden gelir. ESKR kelimesinde tüm harflerin bir anlamı vardır. Bunlar;
1) Kelimenin ilk harfi olan E; ULUİYET-İ RUHİYE anlamını taşır. Bu anlam; Askerin büyük ve üstün bir ruh yapısına sahip olduğunu ifade eder. Bu ruh ise yoğun düşünce ve duygu ile doyurulmuş bir karakterdir.
2) Kelimenin ikinci harfi ( S ) ise SELAMET-İ FİKRİYE anlamına gelir. Asker, karşılaştırmasını sağlam yaparak doğru fikri ve düşünceyi bulur ve bu fikri savunur. Asker için her zaman doğruluk ve mertlik esastır.
3) Kelimenin üçüncü harfi (K) ise KERAMET-İ TABİYE’DİR. Bu cümle ise taktik olarak buluculuk ve seziş anlamına gelmektedir. Bilim temeline dayanan, inisiyatifi esas asker sanatı en açık ifadesini kaidelerini en iyi şekilde bilmek ve uygulamakla kendini gösterir.
4) Kelimenin son harfi olan ( R ) ise RİYAZAT-i BEDENİYE yani vücut dayanıklılığıdır. Bu kelime askerin bedeninin, her türlü doğa şartlarına karşı yokluk ve zorluklara alışkın olmasıdır.
Askerliğimi Adapazarı Sakarya Kışlasında yapmıştım. Muhabere bölüğündeydim. Askeriye, her Türk erkeğinin gittiği ikinci büyük evdir.Burada olgunluğu, hayatı, insanları ve arkadaşlığı öğreten yerdir. Askerlik yapılması güç bir meslek ama biz bugünlerimizi onlara borçluyuz.
Asker demek onur demektir…
Yaş kemale erdi ama ben henüz okullar yüzünden askerliğimi yapamadım. son iki senem. Şu da bitsin, koşarak gideceğim inşallah.
Tecil ettirdim ben de 4+2 acaba başka tecil hakkı var mı?