1. Anasayfa
  2. Gündem

2018 Yılı Terörle Mücadele Mini İncelemesi

2018 Yılı Terörle Mücadele Mini İncelemesi
Türk ordusunun terörle mücadelede "profesyonel" kısmını oluşturan sözleşmeli erler, Isparta'daki Terörizmle Mücadele Eğitim ve Tatbikat Merkezinde 11 haftalık yoğun bir komando eğitiminden geçerek, terör örgütlerinin korkulu rüyası haline geliyor. ( Murat Yolcu - Anadolu Ajansı )
0

Yıllardır ülkemizin belası haline gelen ve mücadeleyi kararlılıkla sürdüren Türk Silahlı Kuvvetleri, hainlere göz açtırmayarak oluşabilecek tüm tehditleri önlüyor, önüne geçiyor. 

Sözde halk savunucusu olduğunu iddia eden, köy basan, haraç kesen, garibe zalimlikler yapan terör örgütü PKK, yıllar boyunca eylemlerinden ve özellikle diğer ülkelerden aldığı silah, eğitim ve lojistik gibi yardımlar ile beraber haince saldırılarına devam ediyor.

Terörle mücadelede yeni dönem..

Yerli ve Milli olgusunun son senelerde gündeme gelmesi ile beraber bir çok özel şirket ve devlet destekli şirket gaza bastı. Özellikle ASELSAN’ın koyu gölgesinin yanında beliren özel şirketler adeta yarışa girerek yeni teknolojileri hızlı ve stabil bir şekilde sunmaya başladı.

Terörle mücadelede en büyük dostumuz olan vefakar Kobraların yerini Ejderler, Kobra 2’ler, Kirpiler alırken hava kısmında da insansız hava araçları silahlandırılarak SİHA olgusu beyinlere kazındı.

Zırhlı araçlar ile araçlarımızın içerisinde bulunan personelimiz artık daha güvenlikli ve karşı saldırılara karşı daha tedbirli oldu. Bunun yanında artık personelimiz Mercedes Unimog kamyonlarda açık bir şekilde intikal etmek yerine Kirpiler görevi devralarak personelin uzun namlulu ve uçak savar gibi atımlara karşı sıfır risk ile korumaya başladı. 

Dağda mangal yakarken İHA’ya nasıl görüntü vermem diyerek şemşiye formülünü bulan teröristlere..

Astsubay.ORG

Birbir yaralarımızı sararken SİHA’ların gündeme gelişi ile Bayraktar grubu ismi duyulmaya başladı. Hali hazırda devam eden proje ANKA’nın adından daha çok BAYRAKTAR ihalar duyulmaya başlandı. Hemen arkasından bu İHA’ların SİHA olduğu denemeler ile beraber duyuruldu. 

Silahlı İnsansız Hava Aracı

SİHA’ların gelişi bile beraber artık dağda rahat rahat gezen sabahlara kadar mevzi kazan, doçka mevzisine raylı sistem yapıp beton atan, F16 tehditlerine karşı 7/24 doçka ile nöbet tutan teröristler bir bir avlanmaya başladı. Yıllarca dağlarda rahat hareket eden teröristler artık bir karmaşaya dönüşmeye başladı. Hava belirli bir süre kalabilen SİHA’lar termal özellikleri ile ısıya karşı anlık uyarı vererek teröristlerin hedef olmasını sağladı. Bu sayede neredeyse teröristin %60 %70’lik kısmı rahat hareket edemez oldu. Yurt içi teröristler ise mağaralarda bir bir tespit edilerek etkisiz hale getirildi. 

Yerli ve Milli vurgusunu gündeme getirirken mutlaka yazılım, motor gibi sistemlerinde milleştirilmesi, yabancı bir devlet tarafından koşullu sözleşmelere tabii olmadan kendi işimizi kendimiz halletmeliyiz. Bugün gelinen koşulda aslında özel şirket ve yetenekli kişilere yetki ve ilgi verildiğinde hangi noktalara geldiğimiz apaçık ortada. Artık teröristler rahatça gezememekle beraber yapacakları saldırı sonrasında nasıl hayatta kalırızı düşünerek içlerine sancı saplanmaktadır. Bu sayede saldırılarında önüne geçilmiş ve teröristlere o güzel dağlarda rahat rahat gezememe imkanı sağlanmıştır. 

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
Paylaş
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir