1. Anasayfa
  2. Assubay Gazinosu

2017 Astsubay Maaşları Ne Kadar?

2017 Astsubay Maaşları Ne Kadar?
4

Türk Silahlı Kuvvetlerinin bel kemiği pozisyonunda bulunan ve tanktan uçağa tüm aksamlarda yer alan Astsubaylarımız, 2 yıl Meslek Yüksek Okulu veya 6 aylık ASTASAK eğitimi sonrası maaşa bağlanmaktadır. Peki bu maaş ne kadardır? İşte merak edilen sorunun cevapları üstelik 2017 yılı güncellenmesi ile..

Astsubaylar, Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde bel kemiği denilen nokta da yani tankın çalıştırılıp işletilmesinde, telsizlerin kullanımında, uçakların bakımında, gemilerin işletilmesi kısmına tüm işçilik ve yönetim biçimlerini yapan personellerdir. Alnının teri ile aldığı maaşlar ise her ne kadar yeterli olmasa ziyaretçilerimizden gelen “maaşlar ne kadar?” sorularına yanıt vermek istedik.

Astsubay Maaşları Nasıl Düzenleniyor?

Öncelikle Astsubayların da maaş sistemleri normal memurlar ile aynıdır. Ancak TSK tazminatı, komutanlık tazminatı, özel görevlendirmelere göre tazminatlar ve yıpranma payları da ek olarak bordrolarına eklenmektedir. Bununla beraber her yıl alınan kıdem ve atlanılan rütbe ile maaşlara da ek zamlar geliyor. Çalışmayan eş ve çocuklar içinde ek tazminatlar alınmaktadır.

Yeni Mezun Ne Kadar Alır?

Astsubay Meslek Yüksek Okulunda 30 Ağustos’ta mezun olmuş bir Astsubay Çavuş öncelikle ayın 15’ine kadar 15 günlük bir maaş alır bunun yanında normal maaşını alır.

Yeni mezun evlenmemiş ve herhangi bir özel durumu olan Astsubay Çavuş 2017 yılı itibariyle 3.250 TL maaş almaktadır.

Aynı şekilde herhangi bir özel durumu olmayan evli olmayan bir 20 yıllık Kıdemli Başçavuş 5000 tl’yi geçememektedir.

  • Yukarıda yazılanlar Kara Kuvvetleri baz alınarak yazılmıştır.
  • Jandarma Astsubayları ise ek olarak 1000 tl kadar ASAYİŞ tazminatı almaktadır.
Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
Paylaş
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (4)

  1. Deniz veya hava kuvvetlerinde alınan maaşlar nasil değişmektedir?

  2. Jandarma asys tazminati 2017 yili aralik ayi itibariyle 390.28tl dir. Halki yaniltmayin.

  3. Ocak 8, 2018

    Ben 1973 yılı mezunu emekli başcvşum.1990 da 2 yıllık meslek yüksek okulunu bitirdim.Bana 1 kademe devletce verildi.2 ci derecenin 1 den emekli oldum.son çıkan kanunla bana 1 derece verilmedi.benim yüksek okulu bitrmem heba olmuştur ve 1 dereceye düşme hakkım verilmemiş oldu .Böylece büyük bir mağduriyetim oluşmuştur.Bunu önce belirtetyim inşallah bu mağduriyetim giderilir.BİRDE astsubayların yüksek okulara verilen haklarda inşallah faydalanmaları düzeltilir. hele bu daha büyük bir haksızlıktır.Saygılarımla

  4. Nisan 17, 2018

    ÖNCE BÜTÜN EMEKLİ ASTSUBAY KARDEŞLERİMİN DERNEKLERİMİZE ÜYE OLMASI GEREKMEKTEDİR DERNEĞE GİTMENİZ OTURMANIZ ŞART DEĞİL BİR SİVİL TOPLUM KURULUŞU OLARAK HAKKINIZI DERNEK ARAYACAK
    130 TL. SENEDE BİR DEFA BAYRAGIMIZ DALGALANSIN VE TÜRKİYEDE VE DÜNYADA SAYILI SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİNDEN OLDUĞUMUZU UNUTMAYIN .ÇALIŞANLAR SIRANIZ GELİNCE SİZDE EMEKLİ OLACAKSINIZ AYDA 10 TL.BULUNDUĞUNUZ YERDEKİ DERNEKLERE BAĞIŞ YAPINIZ.TUĞAY ASTSUBAYLARI BU İŞİ YAPABİLİR.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir