2015 Yılı ASTASAK Astsubay Alımları
12

 

astsubayorg

Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde Astsubay alımları hızla devam ediyor. En son 2015 Jandarma Kadın Astsubayların alımlarını sizlere duyurmuştuk. Şimdi ise 2015 yılı için ASTASAK yani sivilde 2 veya 4 yıl öğrenim görüp mezun olmuş veya olmak üzere olan vatandaşlarımızın alımlarına geldi.

2015 Yılı Astasak alımlarında yine beklenen rakamlar ve standartlar geldi. Yani bir önceki senelerde ki gibi standartlar aynı. Yaş yine bir yıl ileri alınmış.

2015 yılı ASTASAK Muvazzaf Astsubay alımı ile ilgili faaliyet takvimi aşağıdaki şekilde. Bu ASTASAK alımında sadece ERKEKLER giriş yapabilecek. Bir önceki senelerdeki gibi bayanlar maalesef alınmıyor.

tablo2

Başvular Ne Zaman Yapılacak? Ne zaman son bulacak!
Astsubay olmak isteyen Astsubay adaylarının başvuruları 02-23 Şubat 2015 tarihi saat 17:00’a kadar Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından hizmete sokulmuş olan çevirim içi kayıt formu üzerinden kayıt olacaklardır.

 www.kkk.tsk.tr/PersonelTemin/Pertem.aspx

 

 Peki bu alımlara kimler başvurabilecek?

  • 2015 yılı için alımlara başvuru yapabilecek adayların, 01 Ekim 2015 tarihine kadar öğrenim gördükleri okuldan mezuniyet belgesi / diploması getirebilecek olması gerekmektedir. Bu tarihe kadar belge getiremeyecek adayların, girişleri iptal edilecektir.
  • 01 Ocak 2015 tarihi ile lisans yani 4 yıl ve üzeri bir programda eğitimini görmüş adayların, 27 yaşını bitirmemiş olması gerekmektedir. Yani 01 Ocak 1988 yılı ve sonrası yıllarda doğmuş olması gerekir.
  • 4 yıldan daha düşük bir programda öğrenim görmüş ( ön lisans veya yök’ün tanıdığı diğer programlar) olan adayların ise 25 yaşını bitirmemiş olması gerekmektedir. Yani 01 Ocak 1990 yılı ve sonrasında doğmuş olması gerekir.
  • Mülakatlara katılmak isteyen adayların, boy ve kilo uyumlarının tutması bununla beraber spor testlerinden de başarılı bir şekilde geçmesi gerekmektedir.

Ön Alımlar Bittikten Sonra Ne Olacak?

Ön başvuruları kabul edilen bireyler 20 Mart 2015 tarihinden sonra www.kkk.tsk.tr/PersonelTemin/Pertem.aspx adresinden açıklanacak. Bu açıklama adaylar asıl mülakatlara hak kazanmış olacak ve başvuru ile ilgili tüm detaylar yine bu adres üzerinden verilecektir.

Asıl Mülakatlar Bulunan Sınavlar Nelerdir?

* Genel Kültür konularından 50 adet soru sorulacaktır. Bu soruların konuları ise ;
Türkçe’den 5, İnkılap tarihinden 12, Atatürkçülük’ten 12, T.C. Anayasasından 4, Uluslararası Kurumlar ve Antlaşmalar’dan 11 ve Türkiye Coğrafyasından 6 sorudur. Toplamda 50 soru yapmakla beraber soru başı 0,25 puandır. Adayların başarılı olabilmesi için en az 70 not alması gerekir. 

Bu sınavlardan geçen adaylar, ikinci aşama sınavlarına katılacaklar. Bu sınavları kazanan adayların sonuçları 09 Nisan 2015 tarihinde açıklanacaktır.

İkinci Aşama sınavlarına hak kazanan Adaylar Ne Yapacak?

Yazılı sınavı kazanan adaylar, spor testi , ön sağlık ve kayıt – kabul için Ankara’ya çağırılacaktır. Bu çağırılmalar, 15 Nisan – 30 Nisan 2015 tarihleri arasında yapılacak olup, her bireye gelmesi ve yanında getirmesi gereken tüm detaylar açıkca belirtilecektir.

Bu aşamadan da geçince askeri hastahaneleri sevk edileceksiniz. Tamamen sağlık taramasından geçecek ve herhangi bir sorun çıkmaz ise asil/yedek listesine tabi olacaksınız. Daha sonrasında ise alımlar başlayacak Asil olanlar direk giriş yapacak yedekler ise asillerden boşalan yerleri dolduracak!

Herkese başarılar!

2015 Yılı Astsubay Alımları Boy Kilo Sınırları

boy kilo astsubaySorularınız için:

www.astsubay.org/forum adresi üzerinden bizlerle iletişime geçebilirsiniz!

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
Paylaş
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (12)

  1. Şubat 9, 2015

    Boy alt sinir 164 benim boyun 160 basvursam mülakatta sıkıntı olurmu

  2. Şubat 12, 2015

    Merhaba. 21 yaşındayım. Sakarya Üniversitesi Sapanca Myo İklimlendirme ve Soğutma okudum. Ama dişimde tel var. Sınavda, mekikte, şınavda, koşuda başarılı olsam bile diş teli sıkıntı olur mu ? Yada ne kadar etkiler ? Cevaplarsanız sevinirim.

  3. Ben Şuan Astsubaylıkta 3 . senemi doldurdum o boy yaş sınırları cok onemli sırf o yüzden elenen ardasım var. Düşünme bile farklı bolümlere yönlen

  4. sınav parası yatırmıyor muyuz

  5. Mart 2, 2015

    Merhabalar, ben 2 yıllık Büro Yönetimi Ve Yönetici Asistanlığı bölümü mezunuyum, bu seneki Asttasak sınavına ön başvurumu yaptım sınav gününü bekliyorum, herşeyi araştırdım fakat sadece birşey bulamadım, daha önceki dönemlerde yapılan Asttasak sınavlarının soru ve cevapları yayınlanıyor mu? Yayınlanıyorsa nereden ulaşabilirim? teşekkürler..

  6. Mart 13, 2015

    Merhabalar benimde bir sorum olucaktı. Omzumda iki tane kısa faça izi var ama tam olarak omzumda tşört giydiğim zaman görünmüyor acaba bu engel olabilirmi ?

  7. Merhaba 20.03.1994 doğumluyum açık lise okuyorum bitirmeme iki üç sınav kaldı astsubay olmak için ne yapmam lazım yardımcı olursanız sevınırım

  8. Temmuz 1, 2015

    Okul nezaman açılıyo bilgisi olan varmi

  9. Temmuz 2, 2015

  10. Benim boyum 169 benim için böyle sıkıntı olur mu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir